Over leven in organisaties

Ik kan er natuurlijk niet onderuit om in deze e-zine onze eigen serie te presenteren. De kubusreeks bestaat uit 6 boekjes die allemaal op het kubusconcept gebaseerd zijn, zes invalshoeken om een thema te benaderen, en daar een gesprek over op te roepen. Hierbij mijn persoonlijke toelichting bij de andere boekjes uit de serie.

Macht is overal – door Rinike Geers.

Rinike is al jaren gefascineerd door het thema macht in organisaties. Hoe het overal aanwezig is, mensen er vrijwel nooit over praten en het altijd een rol speelt ook al denk je zelf dat je er niet aan mee doet. De eerste keer dat ik haar over dit onderwerp hoorde praten was in een workshop over ‘Hoe wordt ik een rat’. Zij kreeg ons allemaal zo ver dat we er plezier in hadden onze machtsspelletjes bloot te leggen. Gebruik het boekje om eens anders dan anders te kijken naar macht. (www.geersadviesbureau.nl)

Wat je zegt ben je zelf – door Julien Haffmans.

Julien heeft het thema ‘hoe het komt dat bij de loodgieter het kraantje lekt’ uitgewerkt. Hoe meer je er op let hoe meer je het ziet. De loopbaancoach die baalt van zijn werk, de adviseur die geen hulp kan vragen. Bij een ander zie je het, en verbaas je je er soms over. Maar hoe zit het bij jezelf? Oeps, lastig om naar te kijken, maar wel geheid een goed gesprek.  (www.samenwerkingsvraagstukken.nl)

Leiderschap, eenvoud in complexiteit – door Mieke van Iersel.

Mieke is iemand die vanzelfsprekend vaak de leiderschapsrol op zich neemt. Dat ze zelf in praktijk brengt wat ze hier opschrijft kan ik eigenlijk alleen maar beamen. Alle kanten van een zaak in beeld hebben, mensen aanspreken op hun kracht en daarbij ook gewoon praktisch en resultaatgericht aan de slag gaan. Het lijkt eenvoudig, maar doe het maar es.  (www.donnaconsultancy.nl)

De kern van de zaak – door Judith Scholten.

Judith heeft met het schrijven van dit boekje een soort levenswerk neergezet. Zij is er van overtuigd dat iedereen in zijn werk kan schitteren, en dat organisaties ook kunnen schitteren als je de essentie achterhaalt en daarnaar handelt. Het boekje was in onze schrijfgroep altijd al een van de ‘spraakmakendste’. Het zet aan tot nadenken, en tot het formuleren van je eigen visie en is daardoor alleen al zeer de moeite waard om te lezen en te bespreken. (www.pentascope.nl)

Emoties aan het werk – door Anitra van der Voort.

Een glim- of schaterlach is eigenlijk niet te onderdrukken als je het boekje van Anitra leest, en toch is het serieuze kost. Zij maakt zich zorgen over de emotionele verwaarlozing in veel organisaties. De manier waarop zij dit aan de kaak stelt in de brieven aan Lieve Lita en Dear John zijn een genot om te lezen en zetten inderdaad aan het denken. (VME Consult)

Ik denk dat het een leuke serie is geworden voor mensen die handzame boekjes zoeken om net een beetje anders dan anders in hun organisatie aan het werk te gaan met wezenlijke thema’s. En in ieder geval hebben wij veel plezier beleefd aan het schrijven er van.

© Marjan Hoogendijk, juni 2007

p.s. Regelmatig een artikel in je in-box? Meld je aan voor het e-zine van Kwaliteit.com!