Marjan Hoogendijk

Een van de indrukwekkendste conclusies die ik na alle jaren werken voor en in professionele organisaties kan trekken is het enthousiasme dat vrijwel alle professionals lijken te hebben voor hun vak. Ze kunnen het niet helpen, maar ze houden er van mensen beter te maken, te onderwijzen, een boek uit te geven, een reclamecampagne te bedenken of een taart te bakken. Het is jammer en treurig dat veel organisaties de laatste jaren in een ontwikkeling zijn geraakt die dit enthousiasme en vakmanschap in de weg is gaan staan. Maar dat hoeft niet zo te blijven. En gelukkig zijn er steeds weer mooie, interessante nieuwe initiatieven van mensen die het lef hadden te vernieuwen, te veranderen en wezenlijke kwaliteit te herontdekken. En dat is ook precies waar ik mijn klanten bij wil helpen.

Na een jarenlange fascinatie voor taal en reizen, waardoor ik jarenlang in verschillende landen heb gestudeerd en gewoond, en ik intensief heb ervaren wat ‘veranderen’ van cultuur met je doet, en wat je nodig hebt aan mindset en vaardigheden om zo’n avontuur met succes en plezier aan te gaan, ben ik na een postdoctorale opleiding bij een organisatieadviesbureau in 1994 als adviseur begonnen bij een klein maar innovatief en toonaangevend adviesbureau op het gebied van kwaliteitszorg. Ik heb daar veel geleerd, vooral over de bedrijfskundige kant van organisatieontwikkeling. Ook heb ik er kennis vergaard over het beroep van adviseur. Ik ben van junior adviseur doorgegroeid tot partner van het bureau en heb zo ook ervaring opgedaan met het ondernemerschap en het leiding geven aan een team van ambitieuze en vaak eigenwijze professionals. Samen met mijn toenmalige collega’s ben ik, voor het eerst, aan de slag gegaan als schrijver en hebben we boeken gepubliceerd, waaronder: Lessen in kwalisofie, Het Kwaliteitstheater, Eigen Wijsheid voor Professionals en Hart voor Kwaliteit.

Op 1 januari 2000 besloot ik verder gegaan als zelfstandig adviseur en heb ik Kwaliteit.com Organisatieadvies opgericht. Ik heb me binnen mijn eigen praktijk steeds meer toegelegd op de rol van de coach en de ‘menskant’ van veranderingen. Ik heb hiertoe onder meer een aantal intensieve aanvullende opleidingen gevolgd, waaronder een opleiding bij de School voor Coaching. Hier heb ik ook met succes een certificatietraject als teamcoach doorlopen.

De afgelopen jaren ben ik actief als kerndocent bij de voortgezette opleiding Management en Organisatieontwikkeling van Pro Education. Hierin richten we ons vooral op de leiderschapskant van organisatieontwikkeling. We werken met het hele docententeam aan een leerproces waarin deelnemers niet alleen groeien in hun kennis en vaardigheden, maar ook in hun persoonlijke ontwikkeling. We passen het concept van slow learning toe. Dat betekent dat deelnemers de kans krijgen om zelf te ontdekken wat de waarde is van de modellen en theorieën die wij ze aanreiken. De opleiding heeft een opzet en een structuur die ruimte geven om meer te leren dan ‘trucjes’, om werkelijk te groeien als persoon en als leider. We doen ons best om change leaders af te leveren. Die ieder op hun eigen wijze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de zorg en het welzijn in Nederland.

Verder ben ik hoofdredacteur van Sigma, een vakblad voor kwaliteitsprofessionals. In dat kader bezoek ik veel bijeenkomsten in binnen- en buitenland waar leiders, onderzoekers en denkers op het gebied van organisatieontwikkeling bij elkaar komen, en probeer ik inspirerende verhalen te verzamelen voor mensen die hun werk en organisatie willen verbeteren, en willen excelleren door het bieden van zinvolle produkten en diensten, gedreven medewerkers en tevreden klanten.

Kwaliteit betekent voor mij bijdragen aan betere, waardevolle, succesvollere organisaties.

Heb je een vraag, wil je weten wat ik voor je zou kunnen doen of heb je feedback op de site? Neem gerust contact op. Ik vind het leuk om je reactie te horen!