Vier voordelen van on-line leren

Het werken in een zorg- of welzijnsinstelling of andere organisatie in de professionele dienstverlening is soms behoorlijk ingewikkeld. Vaak zijn dit behoorlijk grote, complexe organisaties vol interne politiek en eigenwijze professionals. Veel mensen hebben vragen als: hoe positioneer ik me in het krachtenveld? Hoe krijg ik draagvlak voor mijn ideeën? Hoe manage ik mijn baas? Wat zijn de ongeschreven regels van het spel, en wat gaat me helpen om met team beter te laten presteren?

Over al deze onderwerpen is veel geschreven en onderzocht. Misschien heb jij zelf ook wel een boekenkast vol met boeken over al deze onderwerpen. Maar lees je die ook echt, en kan je er wat mee in de praktijk? Ook aan opleidingen is geen gebrek. Er is altijd wel ergens een seminar, opleiding, vaardigheidstraining. Maar hoe vaak kom je er echt aan toe om hier heen te gaan, en beklijft zo’n opleiding dan genoeg?

In mijn ervaring als docent van managers voor zorg- en welzijnsorganisaties kwam ik er achter dat veel kennis en nieuwe inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling en leiderschap eigenlijk niet (echt) goed doorkomt bij de mensen voor wie deze kennis bedoeld is. Die hebben het te druk. Ze hebben ook niet altijd de interesse om zich zo helemaal te verdiepen in de laatste onderzoeken en de verschillende concepten en ideeen over organiseren. Op de congressen en studiedagen die ik zelf bezoek – niet alleen omdat organisatieadvies mijn vak is en mij dit enorm interesseert, maar ook omdat ik hoofdredacteur van een tijdschrift bent en dus goed op de hoogte moet zijn wat er allemaal speelt – kom ik vaak dezelfde mensen tegen.

Tijdens de opleiding waar ik kerndocent ben dragen we deze kennis over en helpen het te vertalen naar ieders eigen situatie, zodat het van ‘boekenwijsheid’ ‘praktische wijsheid’ wordt. En eigenlijk altijd ervaren de deelnemers dit als enorme eye-openers waar ze veel mee kunnen in de praktijk. Ze gaan meer begrijpen van hun eigen organisatie, beter voorspellen hoe de dingen zullen gaan en worden effectiever in hun handelen en biijna altijd ook enthousiast over de mogelijkheden die ze gaan zien om dingen te verbeteren en werkelijk bezig te zijn met de reden dat ze voor die organisatie en hun sector hadden gekozen.

Opleiden, bezig zijn met je ontwikkeling is belangrijk, zelfs noodzakelijk voor een goede loopbaan, maar zeker ook voor het plezier in je werk. Maar het is niet altijd makkelijk om hier effectief mee bezig te zijn. Een boek lezen kan enorm inspirerend zijn, maar veel mensen zijn doeners en houden niet zo van lezen, of weten niet waar te beginnen en hebben moeite om de kennis uit het boek naar hun eigen situatie te vertalen. Een lange management- of leiderschapsopleiding ervaren de meeste mensen als heel erg verrijkend voor hun werk en hun leven, maar is kostbaar, zowel in geld als in tijd en daardoor kan je hier maar beperkt mee bezig zijn.  Een korte cursus of vaardighedentraining beklijft vaak onvoldoende in de praktijk.

In deze situatie kan een on-line opleiding, zoals die is samengesteld in het programma ‘Minder Bureaucratie Meer Kwaliteit’, een oplossing bieden. Hierbij vier voordelen:

  1. Ik heb een selectie gemaakt uit een grote hoeveelheid kennis en literatuur en geprobeerd daar de meest kernachtige en bruikbare elementen uit te halen voor je. Hier zit niet alleen een hele boekenkast achter die ik in de loop der jaren heb gelezen, maar ook jarenlange ervaring als docent en organisatieadviseur. Dit scheelt je enorm veel tijd en moeite.
  2. Je hebt geen reistijd, en hoeft geen hele dagen weg van je werkplek.
  3. Tijdens de lessen kan je vragen stellen, zo leer je ook van anderen, maar als je een keer niet mee kan doen, kan je de les inhalen doordat je een MP3 opname toegestuurd krijgt.
  4. En misschien wel het belangrijkste voordeel vind ik, is dat de factor tijd z’n werk kan doen. Na een korte, compacte les heb je minnimaal een week om te onderzoeken wat je met de inhoud van deze les in je eigen praktijk kan en werk je aan een implementatieoefening, waar je, als je wilt feedback op krijgt. Je wordt niet overstelpt met kennis, modellen en concepten. Je bent ook niet keihard aan het leren, maar krijgt net genoeg input om meer dan zes weken lang heel veel nieuwe kennis en inzichten te vertalen naar concrete mogelijkheden in je eigen omgeving, waardoor het leerrendement van een dergelijke opleiding heel hoog is.

Daarmee is het niet gezegd dat deze online opleiding een live opleiding of zelfs een vaardighedentraining zou kunnen vervangen. Maar het biedt wel een unieke mogelijkheid om voor lage kosten veel te leren op een manier die ook echt beklijft en bovendien leuk is om te doen. Mijn eigen ervaring er mee heb ik opgedaan tijdens een opleiding in Amerika. Het feit dat de opleiding via teleseminars was gestructureerd bood mij de mogelijkheid om mee te doen, anders had ik dat nooit kunnen doen. Ik was aanvankelijk een beetje sceptisch, maar besloot het er toch op te wagen. Gaandeweg merkte ik hoe enethousiast ik was over het leereffect, en dat ik het ook een leuke manier van leren vond en was ik onder de indruk van de voordelen ervan. Vandaar dat ik heb besloten hier ook mee te gaan experimenteren voor mijn eigen doelgroep.

Misschien lijkt het je leuk een keer zo’n teleseminar mee te maken. Dat kan helemaal gratis en vrijblijvend as maandag 23 mei van 10.00 tot 11.00. Het onderwerp is ‘De toekomst is aan de helden van het nieuwe organiseren’ en ik vertel er onder meer over wat ik heb gemerkt wat mensen die goed zijn in het overwinnen van bureaucratische obstakels anders doen dan de rest, maar ook over de vijf tools die je gaan helpen om een organisatie in beweging te brengen.

Het enige wat je hoeft te doen is je hiervoor aan te melden via de onderstaande link. Je ontvangt dan de inbelcode, en ook les 4 en 5 van de e-course (les 1 t/m 3 kan je nog inzien).

p.s. Deze optie is inmiddels verlopen. Meld je aan voor de e-zine, en je ontvangt vanzelf nieuwe uitnodigingen voor (gratis) teleseminars.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: